Skip to content

Covid-19: ännu fler nya åtgärder för NL

Även om antalet nya positiva tester minskades för några dagar i rad, tillkännager regeringen i Nederländerna extra åtgärder mot Coronaviruset. De träder i kraft ikväll klockan 22:00 och kommer att gälla i minst två veckor.

Nya åtgärder: 

 • Stanna hemma så mycket som möjligt
  Gå till mataffären på egen hand och handla inte för skojs skull. Fråga dig istället på allt du gör: ”Är det verkligen nödvändigt att jag går ut?” Om svaret blir ‘nej’, stanna hemma då!
 • Allmänna utrymmen stängs i två veckor
  Både inomhus- och utomhus utrymmen stänger. Tänk på teatrar, museer, kasinon, biografer, djurparker, nöjesparker och simbader. Butiker får förbli öppna, kontaktyrken får bedrivas och gym också tilgängliga, med undantag för grupplektioner.
 • Utomhus med max två personer
  Man får träffa varandra utomhus nu med högst två personer, istället av fyra (undantag gäller barn upp till tolv år eller personer från samma familj).
 • Inomhus med max två gäster per dag
  Hemma får man nu ta emot högst två gäster per dag, istället av tre (undantag gäller barn upp till tolv år eller personer från samma familj).
 • Max. trettio personer på begravning och tjugo på bröllop
  Från måndag gäller att högst trettio personer får vara närvarande vid en begravning. Reglerna är ännu strängare för bröllop: då kan högst tjugo personer vara med.
 • Res inte utomlands förrän åtminstone i mitten av januari 
  Såvida det inte är absolut nödvändigt, uppmanas människor att inte resa utomlands förrän åtminstone mitten av januari. 
 • Regeringen överväger ännu fler regionala åtgärder
  För vissa regioner – där antalet infektioner är högst – överväger regeringen ännu strängare åtgärder, som utegångsförbud, ytterligare stängning av detaljhandeln och/eller nedläggning av gymnasieskolor. Regeringen håller sträng koll om och var ytterligare åtgärder behövs.

Vi upprepar: en så här stor pandemin – som gör t.e. att människor får inte resa hit till Sverige – är någonting vi inte kan påverka. Men vad vi faktiskt kan göra är att bringa en liten bit av Sverige till Nederländerna. DutchCom är gärna med och betonar en gång till: e-handel till Nederländerna är viktigare än någonsin!

Övertygade? Ni vet hur ni kan kontakta oss!  

Bild av Please Don’t sell My Artwork AS ISPixabay 

Läs mer senaste nyheter