Skip to content

Mest populär: Black Friday, Jul eller ‘Sinterklaas’?

Idag är det bara två månader kvar till Black Friday. Och ungefär en månad efter då blir det Jul. Båda Sveriges mest populära dagarna i e-handelsomradet. Men ni vet ju att i Nederländerna finns en dag till som är av ännu större betydelse?! ‘Sinterklaas’!

Varje år på den 5. december firas ‘Sinterklaas’: ett barnfest med många ‘pepernoten’ (typ små pepparkakor), godis och presenter. Oftast firas det på olika ställen, t.e. på skolan, sportklub, föräldrarnas jobb och naturligtvis hemma i familjen. Genom att dra önskelistor köper varje vuxen någonting till en annan vuxen. Bredvid köper föräldrarna presenter till deras egna barn och ibland är det morföräldrarna som lägger också lite presenter till. 

Helst: en originell och oväntad Svensk present!
Samla allt ihop och ni förstår att det blir ett jätte stor mängd presenter som ska köpas, ges och fåtts. Presenter som man önskar sig att bli roliga, spännande, originella och oväntade. Tänk hur det ska vara att du – som bor i Nederländerna – skulle få någonting speciellt utifrån Skandinavien!? Eller tvärtom: att du skulle kunna överraska någon Skandinavien-älskare med en typisk Svensk present?

Var förberedd: de Holländska kunderna kommer! 
5 December … det är lite mer än två månader kvar. Det låter inte så mycket, men tänk att de mesta människor köper deras presenter last-minute òch online. Det betyder att det är inte alls för sent (än) att optimalisera köpflöden i din webbutik, lägga till lite nya Nederländska texter eller fräscha upp din (online) marknadsföring!

Lycka till i högsäsonget av e-handelsåret!
Vi önskar er alla stort lycka till i det mest spännande och roliga tid av e-handelsåret. Och om vi skulle – på vilken sätt som helst – kunna vara av hjälp, gärna hör av er! 

Bild av lafynfyxPixabay

Läs mer senaste nyheter