Skip to content

Kampanj: att förbereda till Holländska helgdagar

Under perioden Black Friday-Jul förväntar online butiker i Nederländerna sig mellan 20 och 50 procent mer försäljning, jämfört med samma period förra året. Genom kampanj ‘Var förberedd – Beställ i tid’ uppmanar webbutiker, transportörer och intresseorganisation Thuiswinkel konsumenter att shoppa i tid. Kampanjen börjar idag, på tisdag 27 oktober.

Toppdagarna i antalet order förväntas vara på Black Friday (27 november) och Cyber ​​Monday (30 november). Både dagar faller strax före Sinterklaas: en jätteviktigt evenemang till barn som firas med många presenter. Toppen kommer utöver ökningen av online-inköp på grund av coronakrisen, som är förväntad efter en jättestarkt ökning av e-handelsområdet på andra kvartalet 2020. 

För att förhindra att kunder får sina paket för sent genomför Thuiswinkel samma kampanj som förra året: ‘Var beredd – Beställ i tid’. Kampanjens målsättning är att uppmuntra människor för att handla i god tid och att underlätta det logistiska trycket på nätbutiker, på grund av den plötsliga överväldigande framgången med Black Friday.

Kampanj: ‘Var förberedd – Beställ i tid’
Shopparen kommer att informeras – om e-handelsföretagens önskemål – på TV och på shopping webbplatserna. 

Kampanjens budskap omfattar framförallt praktiska tips:

  • Beställ gåvorna i god tid före den dag du behöver dem. Om det är inte nödvändig, vänta inte till sista minuten för att placera din beställning.
  • Registrera dig för nyhetsbrevet till din favorit webbutik så att du vet vilka erbjudanden som finns och när.
  • Många nätbutiker erbjuder också rabatter under singeldagen (11 november) eller i veckan före Black Friday (Black Week). Att vänta till den ena fredagen på 27 november är därför inte längre nödvändigt i många fall.
  • Få paket levererade till en servicepunkt. Transportören står inte inför en stängd dörr, du kan hämta paketet när du vill och du förhindrar att det hamnar i händerna på den person du vill överraska.
  • Om du vill att den ska levereras till ditt hem, välj en tid då du är säker på att du är hemma. Om leverantörer står framför en stängd dörr tar leveransen av paket längre tid.
  • Nyfiken när ditt paket anländer? Håll sedan ett öga på butikens hemsidan och/eller din e-post eller app från transportörer.

Källor:
Thuiswinkel: Bestel op Tijd (NL 2020)
Emerce: Nederlandse e-commerce wapent zich feestdagen (NL 2020)
Emerce: Commercebranche zet zich schrap decemberdrukte (NL 2019)

Bild av Ylanite www.pexels.com/@nietjuhPixabay

Läs mer senaste nyheter