Skip to content

Viktigaste e-handels evenemang

Mesta av de Svenska e-handels evenemang finns också i Nederländerna.

Det finns ju några skillnader:

MånadEvenemang NLEvenemang SE
maj / juniVakantiegeld(inte)
november – onsdag i mitten(inte så stort)Singles Day
november – sista veckaBlack WeekBlack Week
november – sista fredagBlack FridayBlack Friday
november – sista måndag (inte så stort)Cyber Monday
5 decemberSinterklaas(inte)
25 & 26 decemberKerst (B2B & B2C)Jul
decemberEindejaarsuitkering(inte)

Vakantiegeld
En ersättning som alla anställda får i syfte att täcka extra semesterkostnader. Beloppet är vanligtvis 8% av brutolönen och betalas tillsammans med maj/juni-lönen.  

Sinterklaas
En stor barnfest som oftast firas på flera olika ställen, som skolan, sportklubb, föräldrarnas jobb & hemma med familjen. Genom att dra önskelistor köper vuxna släkt/vänner presenter till varandra. Bredvid köper föräldrarna något till deras barn och ibland är det också morföräldrarna som lägger lite presenter till. Alltså en jättestor mängd äv presenter som ges och fåtts varje år!

Kerst
Till konsumenter (B2C) är jul av betydligt mindre betydelse än Sinterklaas. Doch (nästan) alla företag ge deras medarbetare en julpaket, oftast med lite (lyxig) mat eller presenter som medarbetare kan få njutas av under julen. En stor möjlighet för den Svenska B2B-marknaden! 

Eindejaarsuitkering:
En procentandel (oftast 4-8%) av den årliga brutolönen, som vanligtvis betalas ut i december-månaden. Det är typ en extra belöning till personalen, som blir ofta används till (vintersport) semester, hemelektronik eller annan mer lyxiga produkter.

Upptäcka vilken möjligheter matchar ditt företag? Kontakta oss idag, så hjälper vi gärna till att uttforska!


Bild av mohamed HassanPixabay